28.3 C
Shah Alam
Wednesday, 12 May, 2021

Mistik

Cik B Menyakat Di Lubuk Jenggo

  Malam itu bertemankan abang tiri saya, Lizam, kami mendayung sampan perlahan-lahan menuju ke lubuk yang terletak berhampiran perdu pokok nipah. Malam itu cuaca agak...

Puteri Bunian Tasik Zahra

  Sejujurnya saya bukanlah gemar sangat memancing, saya lebih suka menjala, memasang lukah dan menjaring ikan di pesisir pantai. Kalau memancing memang ada feel tetapi lambat dapat ikan yang banyak.   Jadi...

Melangkah Ke Perkampungan Alam Brazer

  Bot jenis fiber berwarna merah kuning terikat kukuh di jeti berhampiran chalet Rizam. Kami sampai seawal jam 4.00 petang, namun Rizam meminta kami menunggu...

Terus Kejang Tengok Lembaga

  Kelihatan beberapa orang sedang leka dengan kail masing-masing. Ada juga yang sekadar menonton. Zuuppppp…! Aku melepaskan tali pancing. Kami mula menunggu, setelah semua joran dipasang....

Kemunculan Nenek Kebayan Ketika Memancing

  Plan nak memancing di hulu Sungai Selangor telah lama kami bincang. Cuma halangan masa membatasi kami. Maklumlah kami berempat berbeza kerjaya. Namun, cuti panjang sempena beberapa cuti umum baru-baru ini menemukan kami semula.   Hasilnya, kami membuat keputusan...

Bila Makhluk Ghaib Pun Nak Memancing

  Kisah ini berlaku pada akak dan suami kira-kira 10 tahun yang dulu. Lama dah tapi ingat sampai kerang. Kami suami isteri memang minat memancing....

Puaka Lubuk Kolam

  Kisah ini diceritakan oleh seorang rakan yang sememangnya seorang kaki pancing tegar. Ia sudah lama berlaku di negeri Perak. Begini ceritanya...   Tengah hari yang cerah,...

Cik Ponti Menunggu Atas Pokok

  Kisah ni terjadi sekitar tahun 2010, aku dan kekawan dengar ada dengar citer banyak lombong tinggal kat area Tanjung Tualang. Kebiasaannya, kalau tempat tu...

Pengalaman Seram Memancing Netizen

  Penangan Menggasak Kaloi Kes aku bersama kawan-kawan berlaku di Tasik Manong, Batu 3 Jalan Yong Peng. Kejadian di kaki Bukit Jintan. Masa tu tahun 90-an. Kita orang bergasak ikan kaloi berpuluh-puluh kilogram. Umpan udang kampung (udang...

Awas, Golongan Jin Pun Suka Memancing!

  Kisah ini sudah lama berlaku. Kami, pasangan suami isteri memang minat memancing. Saya ikut saja suami ke mana saja dia pergi memancing. Pada waktu...

Post Popular

© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: Hello. Cannot.